Történetünk

borntobe_2018_hir.jpg

2018
2018 kennelünk legnagyobb eredményeit hozta! Mindkét tenyésztett fajtánkban (collie és corgi) Angliában saját tenyésztésű kutyánk ANGOL CHAMPION címet szerzett! Ennél nagyobb sikert nem lehet elérni magyarként angol fajtákkal! BORN TO BE YOUR QUITE FAMOUS LYNMEAD “JETHRO”, a collie és BORN TO BE YOUR SALT DOG AT TWINAN “SALTY” kitörölhetetlenül beleírták magukat fajtáik történelmébe. Anglia méltán népszerű fedezőkanjai lettek mindketten, mi pedig végtelenül büszkék vagyunk!

born_to_be_kennel_our_story_01.JPG

2017
Corgi kennelünkkel is megkaptuk az ARANYKOSZORÚS MESTERTENYÉSZTŐ címet.

born_to_be_kennel_our_story_02.JPG

2017
Corgi Tenyészcsoportunk 3. éve nyeri el a Tenyészcsoport 1. helyezést a Klubkiállításon!

born_to_be_kennel_our_story_03.JPG

2016
Kutyáink a Pesti Színház AUDIENCIA című darabjában szerepelnek szeptembertől a színdarabban. Josephine, Coco és Goldie színésznőink imádják a rivaldafényt.

born_to_be_kennel_our_story_04.JPG

2016
JETHRO collienk Angliában Legszebb kan (CC) és Fajtagyőztes címet szerzett 70 kutya közül Collie Klubkiállításon.

born_to_be_kennel_our_story_05.JPG

2016
Megrendeztük a 3. Corgi Terelő Napot az ELTE Etológiai Tanszék részvételével corgi IQ tesztelésére

born_to_be_kennel_our_story_06.JPG

2015
Corgi kennelünkkel megkaptuk az EZÜSTKOSZORÚS MESTERTENYÉSZTŐ címet.

born_to_be_kennel_our_story_07.JPG

2015
Házasságot kötöttünk szerető férjemmel, akivel a kutyázás közös örömünk és szenvedélyünk.

born_to_be_kennel_our_story_08.JPG

2015
Megérkezett MITCH Dél-Afrikából, a csodálatos tricolor corgi kan.

born_to_be_kennel_our_story_09.JPG

2014
Corgi kennelünk BRONZKOSZORÚS MESTERTENYÉSZTŐi címet kapott és összesen már 10 Internationale Champion címet elért corgit ünnepelhetünk.

born_to_be_kennel_our_story_10.JPG

2014
Megszületett első welsh corgi cardigan almunk.

born_to_be_kennel_our_story_11.JPG

2014
Ebben az évben rendeztünk először Corgi Terelő Napot, hogy minden corgi gazda kipróbálhassa kutyáját eredeti munkakörében. Célunk megőrízni ennek a csodálatos fajtának az eredeti funckióját.

born_to_be_kennel_our_story_12.JPG

2011
Megszületett első welsh corgi pembroke almunk 100% angol vérvonalból.

born_to_be_kennel_our_story_13.JPG

2011
Collie kennelünk "ARANYKOSZORÚS MESTERTENYÉSZET” lett!

born_to_be_kennel_our_story_14.JPG

2010
Kennelalapító kutyám, Winny és a legkedvesebb Mayácskám itt hagyott minket. Vonaluk mindmáig él és nagyon sikeres kiállítási és tenyészkutyák büszke nagymamái (P.S. I Love You) és dédmamái (Samsara)!

born_to_be_kennel_our_story_15.JPG

2008
Októberben az Európa Kutyakiállításon az összes kutyafajta babyje közül NAPO lett a legszebb, a BABY BEST IN SHOW! És ez csak a kezdete volt az eredményeknek…

born_to_be_kennel_our_story_16.JPG

2008
NAPO, az első corgink megérkezett. Úgy döntöttünk, hogy ha a corgi fajtát elkezdjük tenyészteni az is csak a legmagasabb minőségben történhet, így felvettük a kapcsolatot a világ legnagyobb tenyésztőivel és megalapoztuk corgi tenyészetünket, mely ma már 10 import kutyánkra alapul a világ különböző részeiről és vérvonalaiból.

born_to_be_kennel_our_story_17.JPG

2007
Moszkvában, az Eurasia kutyakiállításon végre élőben is láthattam egy olyan kutyafajtát, ami képekről mindig is nagyon tetszett… a világ valaha élt legeredményesebb corgijának szemei csillogásába feledkeztem bele és perc múlva már le is foglaltam egy kölyköt a csodálatos Kumirtól.

born_to_be_kennel_our_story_18.JPG

2006
HEAVEN, a gyönyörű collie szukánk Klubgyőztes lett, megszerezte a Legszebb szukának járó Mallicot Kupát és az Internationale Champion címet.

born_to_be_kennel_our_story_19.JPG

2005
Megszületett MAYA. Számunkra Ő volt a nagybetűs COLLIE, a legboldogabb, legjóindulatúbb, legkedvesebb kutya a világon. Internationale Champion címet szerzett.

born_to_be_kennel_our_story_20.JPG

2002
Kennelünk 1 évre megkapta Franciaország Elite A, TOP fedezőkanját, ZORRO-t (Int.Ch. Night and Day des Marecages du Prince), akit aztán Emily (Orange Amere des Marecages du Prince) és Teddy (Samhaven Addicted to Love) követtek.

born_to_be_kennel_our_story_21.JPG

2002
Franciaország egyik legnagyobb collie kennelében dolgoztam egy nyáron keresztül (Marecages du Prince), hogy minél többet tanulhassak a tenyésztésről, a kozmetikáról és a kiállításokról. Sok tenyésztőnél jártam személyesen. Az itt szerzett tapasztalataim azok, amelyek máig vezetnek minden egyes alom megtervezése elött.

born_to_be_kennel_our_story_22.JPG

2002
Angliában Peter & Miriam Marsh (Mirpet kennel) vendégszeretetét élvezhettem 2 hétig. Nagyon sokat tanultam tőlük. Elmentünk Birminghambe a Cruftsra, a British Collie Club Showra és számtalan híres collie kennelbe.

born_to_be_kennel_our_story_23.JPG

2001
Megszületett az első collie almom. A 8 kiskutyából több lett Champion, sőt, Born To Be All Time Favourite az Internationale Champion címet is megszerezte.

born_to_be_kennel_our_story_24.JPG

2000
Mindennél jobban érdekelt a collie. Megismertem Európa collie tenyészeteit és kutyáikat, törzskönyveiket, valamint elkezdtem levelezni a világ vezető collie tenyésztőivel. Minden fellelhető szakirodalmat elolvastam a kutyák tenyésztéséről, a genetikáról, sok előadást hallgattam végig és úgy döntöttem, lesz egy saját collie tenyészetem. Megalapítottam a Born To Be kennelt.

born_to_be_kennel_our_story_25.JPG

1998
12. születésnapomra kaptam Winny-t, azaz Silver Dream Black Yuccát. Az engedelmességen túl agilityztünk (agility kiképzésvezető lettem), dog dancingeltünk és tereltünk. Winny az első kiállításán CAC, BOB, Res. BOG lett!! Ezzel elindult a lavina.

born_to_be_kennel_our_story_26.JPG

1996
Jackie bevezetett a kutyakiképzés világába. Nyaranta kiképzésvezetői táborban tanultam vele sokat a kutyákról.

born_to_be_kennel_our_story_27.JPG

1990
Gina, az első colliem. Neki köszönhetem a kutyák és a colliek iránti rajongásomat.

© BORN TO BE kennel

created by 8Ways